Laddning

Hur lång tid tar det att ladda upp din smartphone, kamera eller surfplatta? Det beror både på förhållanden och typ av enhet. Generellt sett kan det ta allt från 2 till 10 timmar. De laddare som tar upp mot 10 timmar är dock inga vi rekommenderar och således publicerar på denna sajt. Det kan dock förekomma bland mindre okända märken på solcellsladdare.

Det bästa tipset vi kan ge när det gäller laddning är alltid ladda upp det interna batteriet på din solcellsladdare innan du beger dig hemifrån. För att sedan fylla på med solens strålar vid behov. På så sätt är du säker på att kunna ladda din mobil eller enhet minst 2 gånger.

Ladda din solcellsladdare

Alla solcellsladdare har inte ett internbatteri, det är dock en otrolig fördel så se till att din laddare har detta. Fördelen ligger i att du kan ladda upp själva solcellsladdaren, dvs det interna batteriet, innan du beger dig ut. Du kopplar enkelt solcellsladdaren till en dator via usb och fyller på dess internbatteri. Det interna batteriet laddas upp på 2-3 timmar och räcker då till ca 2 laddningar av en smartphone.

Ladda din mobila enhet

När batteriet på din mobil, iPhone, kamera, surfplatta eller annan enhet börjar tömmas är det dags att ladda upp den igen. Tack vare din solcellsladdare gör du det smidigt, även om du inte har tillgång till el-uttag. Du kopplar in enheten du önskar ladda upp till solcellsladdaren och sedan laddas den automatiskt. Du använder din ordinaria laddningssladd och eventuellt de adaptrar som följer med solcellsladdaren. Det behövs aldrig göras några inställningar eller liknande, laddningen startar så snart en enhet kopplas in. En lite lysdiod berättar när laddningen är igång och din mobila enhet berättar för dig när den är fulladdad, precis som vid en laddning i väggen.

För att din enhets batteri ska gå från tom till fulladdad krävs oftast mellan 2 och 8 timmar beroende på din enhet och kvalité på solcellsladdare. Det tar i regel lika lång tid som att ladda från vägguttaget, förutsatt att solcellsladdarens interna batteri är laddat eller hyfsat soligt väder. Vid tomt internbatteri samt mulet väder kan det ta något längre tid.

För att optimera laddningstiden till kortast möjliga, se till att vinkla solcellsladdaren mot solen och se till att i största möjliga mån lägga den i direkt solljus. Att ladda i skuggan fungerar faktiskt det också, men tar längre tid.

Det går även att ladda upp till 3 enheter, mobiltelefoner eller surfplattor samtidigt. Riktigt smidigt!