Nyheter inom en mobila solceller 2018

Alla är vi dom som åkt förbi ladugårdar, växthus, husvagnar eller kanske segelbåtar och sett de stora svarta fyrkanterna som ligger likt strandälskande charterturister och lapar i sig sol. En sådan här konstruktion har funnits i många år och används i allt större utsträckning i många industrier. Vi pratar mobila solcellsladdare såklart.

Vad är det då som är nyheten inför sommaren 2018?

Jo, forskarna har tagit tillvara på de många svenska medborgarnas önskemål och tagit fram en, rent ut sagt revolutionerande produkt. Hur fantastisk låter in det här drömlika scenariot, att utan att du behöver röra dig en endast millimeter kan plocka fram och avnjuta en iskall cola, öl, sallad, glas mjölk, glass – you name it! Den nya produkten ”Kitchen outside” erbjuder ett kylskåp eller frys, precis lika kallt som ditt hemma i huset, men utan en endast elsladd.

mobila solceller 2018

Vad är hemligheten? En kraftfull solcellsladdare såklart.

Det enda som krävs är en laddningsstund på 20 minuter i solen med solcellsladdaren kopplad till det lilla portabla kylskåpet för att den ska hålla 8 grader i 10h. Vill du hellre ha det som frys? Då behöver du ladda i 40 minuter och fryser håller -20 grader i uppemot 8h. Det här en fantastisk nyhet på marknaden som väntas slå mycket stort. Kruxet med den är att den ännu inte riktigt finns på den svenska marknaden, det är bara en utopi och en dröm än så länge. Men om man ska tro på forskarnas ord så lär det inte dröja länge innan den är här och slår oss med storm.

Vem är då den här produkten bra för?

Alla som gillar att semestra utomhus skulle jag säga. Det gäller både segelbåt, motorbåt, tält, husvagn, husbil eller bara den enkla pickniken på sandstranden. Mardrömmar om smälta glassar, halvljumma yoghurtfrukostar och degig ost är ett minne blott. Nu kommer alla både barn som vuxna och till och med gamla farmor njuta. Den kanske kan tänkas dyr som engångsinvestering men tänk hur mycket rikare ni kommer bli på glädje och kärlek när alla är nöjda och mätta hela semestern igenom. Ovärderligt.

Solpanere på taket

Solceller på taket