Användningsområden

Vill du ha möjlighet att använda din mobil när du är ute på sjön, campar eller på festival är solcellsladdaren ett måste. Observera att du, oavsett väder, kan använda din laddare, det måste inte vara klarblå himmel, även om det såklart är fördelaktigt.

Solcellsladdare fäst på ryggsäck

Vandringar

På vandring hänger du smidigt solcellsladdaren utanpå ryggsäcken, på så sätt laddas den automatiskt upp under tiden du går. För detta ändamål finns tillhörande fästen till laddaren så du enkelt och smidigt krokar fast den på din ryggsäck.

Ladda din telefon eller enhet under tiden du går eller låt det inbyggda batteriet laddas upp vilket kan fylla din mobils batteri senare när du behöver det. Exempelvis på kvällen eller natten när solen gått ner och du pustar ut efter dagens bravader. Oavsett när du använder den är det viktigt att kunna kommunicera, speciellt under vandringar när mycket kan hända och man ibland är långt ifrån civilisation.

Camping och Festivaler

Orolig för att bli utan ström? På Camping och festivaler kan det vara svårt att få tag på el, elen som är helt nödvändigt för att hålla mobilen vid liv. Med en solcellsladdare behöver du inte vara orolig.

Ladda upp den innan festivalen eller campingsemestern fyll på din mobilen när batteriet sinar. En fullt uppladdad solcellsladdare räcker till minst 2 laddningar av din telefon. Skulle inte det räcka återuppladdar du såklart mobilen med solens hjälp. Lägg förslagsvis solcellsladdaren bredvid dig när du sitter och chillar, efter ett par timmar är din enhet uppladdad på nytt.

Har du husvagn eller husbil passar en solcellsladdare särskilt bra, ladda upp alla dina mobiltelefoner och datorer (dock ej möjligt att ladda husvagnens eller husbilens interna batteri) och campa precis var i naturen du vill. Slipp vara tvingad att hålla till på en campingplats bara för att hålla telefonen vid liv.

På sjön eller med båt

En solcellsladdare är optimal på sjön, om inte ett måste. Batteriet på mobilen, surfplattan eller kameran vill vi ska räcka även då vi lämnat fastlandet. Det är såklart viktigt att både kunna använda mobilen på sjön, ta bilder och surfa, men även viktigt att kunna ringa i en nödsituation. Många olyckor sker på sjön och det är viktigt att alltid snabbt kunna kontakta land vid behov.

Med hjälp av solcellsladdaren kan du ladda upp dina enheter rekordsnabbt på när du är ute med båten eller kanoten. I och med att vattnet reflekterar solens strålar går det ca 25% snabbare att ladda på sjön. Solcellsladdare rekommenderas starkt till dig som tänkt bege dig på havsutflykt, speciellt om du tänkte stanna längre än en dag.

Observera att det inte behövs en speciell solcellsladdare till båt utan de vi rekommenderar är universal-laddare och inkluderar fästen som även går att fästa på båten om man så vill.

Solcellsladdare fäst på en pakethållare på cykel.

Andra situationer

Det finns otroligt många situationer där en solcellsladdare är till nytta, ovan har du några exempel. I många situationer har man helt enkelt inte tillgång till ström eller den ordinarie laddaren och då fungerar solcellsladdaren som ett extra batteri, perfekt på resande fot.

Att ha möjlighet att ladda kanske är speciellt viktigt i dagens situation där en smartphone behöver laddas efter en ynka dag.

Till höger ser vi ett smart sätt att ladda upp Solcellsladdare Delux på pakethållaren av en cykel.